Dr. Gaby Kox


Dr. Kox werkt onafhankelijk van de huisartsenpraktijk. Dit wil zeggen dat consultaties aangerekend worden. Dit geldt zowel voor patiënten die ingeschreven zijn bij de huisartsen van Medisch Huis 't Rondpunt als voor de mensen die patiënt zijn bij andere huisartsen. 

Zij is geaccrediteerd en niet geconventioneerd. De officiële prijs volgens het nummer van het RIZIV voor consultatie van een anaesthesist/pijnarts wordt aangerekend. Afhankelijk van de duur van het consult is er een supplement voorzien. De derdebetalersregeling wordt toegepast, dus het wettelijk deel van de bijdrage van het ziekenfonds moet je niet zelf betalen. Dit wordt doorgestuurd naar je ziekenfonds. Afhankelijk van het type consultatie en van de duur van het consult , kan je eigen bijdrage (remgeld en supplement samen) variëren tussen 7 euro en 53 euro. 

Meer info hierover kan je bekomen bij de sociale dienst. Stuur gerust een mail voor meer informatie naar socialedienst@medisch-thuis.be



Hallo, ik ben Dr. Gaby Kox, anesthesist-pijnspecialist. 

Ik werk als arts-pijnspecialist bij Medisch Thuis, sinds december 2023.

Bij Medisch Thuis wil ik me toeleggen op de patiënt met een chronisch wijdverspreid pijnsyndroom. Vaak hebben deze mensen de diagnose 'Fibromyalgie' of 'CVS' of 'veel artrose' gekregen.

Samen met pijntherapeute Kathleen Vanhove bied ik het zorgtraject Fibromyalgie aan waarin we de patiënt gaan begeleiden om beter om te gaan met de pijn.

Ik ben vooral erg geïnteresseerd in 'de mens achter het pijnsyndroom'. Mensen begeleiden in hun zoektocht naar 'een leven met pijn' of in de zoektocht naar 'leven met pijn', wordt in déze setting mijn hoofddoel.

Ik luister naar jouw verhaal. In functie daarvan probeer ik samen met jou te bekijken of je in aanmerking komt voor de begeleiding in ons Zorgtraject Fibromyalgie. Soms vraagt dit enkele gesprekken als voorbereiding om goed te kunnen inschatten of je de geschikte kandidaat bent voor dit groepstraject.

Begeleiding rond pijnmedicatie nodig?

Elke volwassene, met milde tot ernstige chronische pijnklachten, kan bij mij terecht voor medicatieadvies. Merk je dat je dagelijkse leven moeilijk gaat omwille van je pijnklachten, zoek dan tijdig hulp. In eerste instantie is je huisarts je aanspreekpunt. Hij/zij heeft een zeer goede kennis van de medicatie die voorgeschreven kan worden. Als je huisarts het nodig vindt om bijkomend advies in te winnen, kan je je laten verwijzen voor specifiek medicatieadvies. DIt is dus enkel bedoeld om tijdelijk advies te geven, medicatie op punt te stellen, tot je huisarts het weer kan overnemen.

Heel erg vaak gaat mijn voorkeur uit naar het beperken of verminderen van het gebruik van pijnmedicatie en zal ik het pijnprobleem op alternatieve manieren benaderen zoals bijvoorbeeld met kinesitherapie, sociale of emotionele ondersteuning, en via het zorgtraject Fibromyalgie.

Voor de geijkte interventionele pijnbehandelingen, kan je terecht in de klassieke pijnklinieken in de ziekenhuizen in de regio.

Samen sta je sterker dan alleen.  Praat er dus over met je huisarts, je fysische geneesheer, orthopedist, .... Mogelijk vinden zij het wel nuttig dat je bij mij een afspraak maakt. 


Meer over mezelf

Tijdens mijn werk als anesthesist, ontdekte ik dat ik het werk op het pijncentrum erg boeiend vond. In 2013, na vele jaren werken op spoedgevallen, intensieve zorgen en het operatiekwartier, heb ik besloten een extra opleiding als pijnarts te volgen. Deze opleiding heb ik gevolgd in het pijncentrum van het Ziekenhuis Oost-Limburg, onder supervisie van Prof. Dr. Jan Van Zundert.  In 2015 het ik het examen FIPP (Fellow Interventional Pain Praktice) afgelegd en behaald. Dit is een kwaliteitscertificaat van het WIP (World Institute of Pain).

Van 2015 tot 2023 was ik werkzaam als pijnspecialist in het ziekenhuis te Mol. Hier heb ik mij vooral toegelegd op de interventionele pijnbehandelingen (prikken, in de volksmond).

Echter, de ervaring heeft me geleerd dat deze interventionele pijnbehandelingen slechts voor een bepaald aantal pijnsyndromen helpt.  Vaak blijven mensen nog onderbehandeld of onbegrepen in hun pijnsyndroom. Vaak is het ook zo dat de niet-interventionele behandelingsprogramma's aangeboden worden in de grotere pijncentra, waardoor mensen met pijn lange tijd in de auto moeten zitten voor de gepaste hulp.

Samen sta je sterker dan alleen!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x